Op de grens van Haarlem en Heemstede ligt de serviceflat Kinheim. De serviceflat heeft naast de vele serviceappartementen ook vele faciliteiten voor de bewoners en bezoekers.

Een groot deel van de flat wordt nu in fases geupgrade en voorzien van een moderner uiterlijk om mee te gaan met de smaak van de huidige en toekomstige bewoners. De eerste onderdelen die aangepakt zijn, zijn de entree en de recreatiehal.

De oude entree had een koude en kille uitstraling, waar geen bewoner het fijn vond om te moeten wachten of iemand te ontvangen. Door het centrale deel van de hal deels dicht te zetten en te voorzien van een comfortabele zitbanken, is het een fijne plek voor de bewoners geworden waar zij graag wachten en mensen ontvangen. Ook voor de werknemers is het nu een betere werksfeer, doordat er nu altijd wel levendigheid is in de entreehal.

De recreatiehal was voorheen een grote open ruimte waar enkel tafels en stoelen stonden, met hier en daar kasten met de lectuur van de bewoners.  De oude zaal had niet echt een uitstraling waar men zich even kon ontspannen.

In het nieuwe ontwerp is de ruimte visueel opgedeeld in twee delen, de eet/koffiezaal en de huiskamer. De eet/koffiezaal is voorzien van verrijdbaar meubilair, zodat de zaal snel en makkelijk aangepast kan worden voor evenementen. Tussen de eet/koffiezaal is een verrijdbare afscherming om zo de ruimte optimaal te kunnen benutten.

De woonkamer is zo vormgegeven dat er een knusse huiselijke sfeer is, waar men onder het genot van een bakje koffie een boek kan lezen, met op de achtergrond het knetterende geluid van de levensechte digitale openhaard.

Om de wachtruimte helemaal af te maken is er nog een kunstwerk voor deze ruimte gemaakt door Wandschappen. Er is een zwerm van vogels en vliegtuigen gemaakt van vilt welke begint op de begane grond en langzaam de vide in zweeft.

FUNCTIE: Ontvangst-/wachtruimte, Recreatieruimte
PROJECTTEAM-ONTWERP:
– Aadam
– Henk ten Kate Architecten
PROJECTTEAM-UITVOERING:
– Aadam
KUNSTWERK:
– Wandschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *